شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

کسی به مقام ایمان کامل نمی‌رسد، مگر این که هرچه برای خود می‌خواهد،‌ برای دیگران نیز بخواهد و زمانی که سخن می‌گوید، شوخی یا جدی، از خدا بترسد ودیگران را آزار ندهد.

به گزاش خبرگزاری حوزه، حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی ظهر امروز در ادامه جلسه تفسیر خود در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در ادامه مباحث مطرح شده، به تفسیر آیات 7 و 8 سوره مبارکه احزاب پرداختند.

این مرجع تقلید بیان داشتند: بر اساس قاعده «لطف»، شخص عاقل و حکیمی که مي‌خواهد کاری بکند،‌ باید در ابتدا مقدمات آن را انجام دهد؛ حال که خداوند احکم الحکما و اعقل العقلا می‌باشد و می‌خواهد بندگانش در مسیر درست، به سوی کمال بروند، اسباب آن را نیز فراهم کرده است.

ایشان رسیدن به مقام عبودیت را هدف نهایی  انسان‌ها معرفی کرده و گفتند:‌ مقام عبودیت، مقامی است که در آن انسان به «نفس مطمئنه» برسد، در این مقام، هوای نفس و وسوسه‌های شیطانی در او اثر نمی‌کند، از خدا راضی است و خدا نیز از او راضی می‌باشد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی  124هزار پیامبر، کتاب‌های آسمانی، عقل، اراده و اختیار و فطرت الهی را از مقدمات رسیدن به کمال دانستند و گفتند: انسان با استفاده از این مقدمات می‌تواند به کمال برسد.

ایشان در ادامه به آیه «وَإِذْ أَخَذْنَا مِنَ النَّبِيِّينَ مِيثَاقَهُمْ وَمِنْكَ وَمِنْ نُوحٍ وَإِبْرَاهِيمَ وَمُوسَى وَعِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ وَأَخَذْنَا مِنْهُمْ مِيثَاقًا غَلِيظًا (احزاب،‌ آیه ٧)؛ اشاره کردند و گفتند:‌در این آیه خداوند بیان می‌داردکه از پیامبران(علیهم‌السلام)  پیمان گرفته‌ است؛ و بنا به گفته مفسرین قرآن کریم، توحید، عدالت، عمل صالح، معاد،‌اخلاص، عدالت اجتماعی و... همگی پیمان خداوند با پیامبران(علیهم‌السلام) می‌باشد.

معظم‌له افزودند: در ادامه این آیه، بیان شده است:‌ «لِيَسْأَلَ الصَّادِقِينَ عَنْ صِدْقِهِمْ وَأَعَدَّ لِلْكَافِرِينَ عَذَابًا أَلِيمًا (احزاب، آیه ٨)؛ این آیه مسئولیت امت‌ها را بیان می‌کند تا معلوم شود آنان که راست می‌گویند، از کافران و منافقان شناخته شوند.

ایشان با تأکید بر این که پیامبران(ع) همگی به پیمان خود با خداوند وفادار بودند، ادامه دادند: از جمله این پیمان‌ها، این بود که هر پیامبری قول پیامبر پیشین را تأیید کند، به این معنی که آنچه نوح و ابراهیم(ع) می‌گفتند، موسی و عیسی(علیهما‌السلام) و حضرت محمد(ص) نیز تأیید ‌کردند.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی در ادامه به پرسش برخی جوانان، مبنی بر این که اگر تفاوتی میان رسولان نیست، «...لا نُفَرِّقُ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ رُسُلِهِ...»(بقره، آیه 285)، پس همه دین‌ها درست است؛ از این رو می‌خواهیم، مسیحی، یهودی و یا مسلمان باشیم؛ گفتند: اسلام کامل کننده تمامی ادیان است.

ایشان با بیان این که دینی که حضرت نوح(ع) تبلیغ می‌کردند، توسط دیگر پیامبران الهی تکمیل شد و زمانی که اسلام آمد، دین کامل گردید، ‌از این رو ،‌پیامبر اسلام(ص) نیز خاتم النبین(علیهم‌السلام) شد؛ گفتند: همه انبیای الهی حق هستند ولی هر کدام مرحله‌ای از تاریخ انسان‌ها را عهده‌دار بودند؛ ولی اسلام، دینی کامل و برای همه دوره‌‌ها می‌‌باشد.

این مرجع تقلید در ادامه به روایتی از پیامبر اسلام(ص) اشاره کردند و گفتند:‌ بر اساس این روایت، کسی به مقام ایمان کامل نمی‌رسد، مگر این که هرچه برای خود می‌خواهد،‌ برای دیگران نیز بخواهد و زمانی که سخن می‌گوید، شوخی یا جدی، از خدا بترسد ودیگران را آزار ندهد.

ایشان با بیان این که اگر همگان به این روایت عمل کنند، کل جهان امن و امان می‌شود، ادامه دادند: اگر آمریکا و اروپا هرچه برای خود می‌‌خواستند، برای دیگران نیز می‌خواستند، دنیا امن و امان می‌شد؛ مشکل اینجاست که آنها همه چیز را برای  خود می‌خواهند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha